FLEVANS – PART TIME MILLIONAIRE

De beats en de blazers die te horen zijn op het nieuwe, vijfde album van multi-instrumentalist, bassist, DJ, producer en vader van twee kinderen Flevans geven al van bij de allereerste noten aan dat we op deze plaat “Part Time Millionaire” voornamelijk naar funk- en soulmuziek zullen kunnen luisteren. Deze artiest uit het Engelse Brighton heeft voor de opname van de elf nummers op deze plaat een beroep gedaan op enkele bevriende zangers en zangeressen die voor het vocale gedeelte op deze tracks zorgen, terwijl hijzelf in de opnamestudio achter de mengtafels plaatsnam.

Zo horen we zangeres Laura Vane vier kreeg zingen in de nummers “Invisible” (zie video), “Who’s got Me”, “Ex-Factor” en “The Wheel”. Soulzangeres Sarah Scott en gospelzangeres Izo FitzRoy mogen elk één keer achter de microfoon plaatsnemen voor de respectievelijke nummers “It Just Goes” en de intrigerende ballad “Some Day”. Elliott Cole krijgt in twee tracks de kans om zijn vocale talenten te tonen: de R&B-ballad “15.000 Words” en funksong “Two Steps”.

De drie resterende nummers zijn geheel instrumentale werkstukken van Flevans zelf: opener “Right On Top”, de albumtiteltrack “Part Time Millionaire” en “Take Your Money”. Dit album zal volgens ons vooral gaan zorgen voor volk op de dansvloer in de Britse discotheken en misschien ook wel enkele liefhebbers van soul en funk op het Europese continent kunnen bekoren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jalapeno Records

video